Norsk fiskeselskap vil sende laks fra Chile

Cermaq er i gang med å sende laks fra Chile til Russland: - Det var lett å bli enig om pris, sier konsernsjefen.

Styremedlem i Copeinca Kristjan Th. Davidsson, styreleder Samuel Dyer Coriat og konsernsjef Jon Hindar (Cermaq). Foto: Finansavisen.
Børs

– Pågangen fra russisk side om å få kjøpe chilensk laks økte umiddelbart etter at utestengelsen ble kjent torsdag. Vi opplevde også en holdningsendring når det gjelder pris. Det skjedde over natten, sier konsernsjef i Cermaq, Jon Hindar til DN. Som for alle lakseselskaper handler det mye om Russland for statsdominerte Cermaq - dog heller trolig med en litt mer positiv klang. Siden Russland har stengt dørene for laks fra Norge, Canada og andre vestlige land har dørene for virksomheter i Chile åpnet opp. Og med 51 prosent av konsernets virksomhet i Chile kan det nå se lovende ut for Cermaq. Konsernsjef Hindar legger ikke skjul på at utestengelsen av Norge og EU kan bety økt salg av chilensk laks fremover. – Dette er en situasjon som er negativ for alle lakseeksportører, også for Cermaq selv om vi har solide posisjoner i Chile. Men vi har ingen betenkeligheter med å selge chilensk fisk, fra et chilensk selskap, til Russland, sier han til DN. Med kostnadsutfordringer med virksomheten i Chile kan Russland-åpningen bli kjærkommen for Cermaq.