Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 602,47 onsdag, etter en nedgang på 1,03 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.925 millioner kroner.Ukraina-frykt Wall Street falt skrev Netfonds i morgesVidere liker investorene dårlig den russiske opptrappingen langs den ukrainske grensen. Frykten går ut på at Moskva forbereder stans av ukrainske regjeringsstyrkers fremgang mot opprørsstyrker. ordreinngangen i juniOljen opp, DNO nedIrak-eksponerte DNO trakk ned 4,3 prosent til 18,34 kroner.USA fører samtaler med sunnimuslimske ledere i Irak, som har bedt om hjelp til å etablere bevæpnede grupper for å bekjempe jihadistgruppen IS, som har erobret store deler av landet, skriver The Wall Street Journal ifølge TDN Finans.Washington mener det å trekke sunni-stammer vekk fra IS er avgjørende for Iraks langsiktige sikkerhet og territoriale integritet.Opera, Aker Solutions så rødtEt annet John Fredriksen-selskap, Deep Sea Supply, falt 2,4 prosent til 9,37 kroner etter kvartalstall . Swedbank First Securities lar seg ikke skremme, og ser stadig en saftig oppside i aksjen. VimpelComs kvartalstall Erik Henriksen har kjøpt seg oppSeabird fløy høyestSeabird Exploration topper vinnerlisten etter en oppgang på 17,7 prosent til 1,80 kroner ettertildeling av TGS-kontrakt i Nord-Amerika. støtte til omorganiseringen fra datterselskapenes kreditorer Følg Hegnar.no på Facebook her!
Markedet hentet seg dermed inn i løpet av ettermiddagen. Indeksen var nemlig nede i 598,50 på det laveste i dag, og kom under 600 for første gang siden mai.Hovedindeksen er dermed ned 4,1 prosent den siste måneden, men har fortsatt steget 9,8 prosent hittil i år. i tidlig handel, men er etter drøye to timers handel noe opp.De toneangivende Europa-børsene trakk derimot ned.Britiske FTSE 100 falt 0,7 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 gikk tilbake 0,6 prosent.- Investorene begynner nå å prise inn økte renter i amerikansk økonomi. Økte renter er i utgangspunktet negativt for aksjemarkedene, iallfall i det korte bildet. På lengre sikt derimot, betyr økte renter ofte økt økonomisk vekst med dertil økt inntjening for selskapene, .Samtidig bruker det tyske finansdepartementet den geopolitiske spenningen i Ukraina som forklaring på at opplevde sitt største fall siden september 2011 — nærmere bestemt 3,2 prosent fra mai.Konsensus lå på 0,9 prosent oppgang.I tillegg bekymrer markedet seg for om Russland kommer med hevnsanksjoner mot EU.- Vi nærmer oss en situasjon hvor vi virkelig får en eskalering av konflikten. Sanksjoner trappes opp, og ting kommer ut av kontroll, sier senior markedsøkonom Elwin de Groot i Rabobank til Reuters.Oljeprisen har fått seg et lite løft etter at tall fra American Petroleum Institute (API) viste et stort lagertrekk for råolje sist uke.Lagrene falt 5,5 millioner fat til 363,9 millioner fat i uken som sluttet 1. august.På Oslo Børs falt Statoil 0,9 prosent til 180,60 kroner.For øvrig var utslagene blant de mest omsatte aksjene nokså beskjedne.Schibsted utmerket seg negativt med et fall på 3,4 prosent til 290,40 kroner.Opera Software gikk tilbake 2,2 prosent til 70,70 kroner, mens Aker Solutions endte i minus 2,5 prosent til 90,55 kroner.Seadrill-selskapet Archer, som var blant vinnerne i går, korrigerte ned 2,5 prosent til 9,67 kroner i dagens handel.Telenor falt 0,8 prosent til 143,80 kroner etter .Lyspunktene blant OBX-aksjene var Subsea 7, Norwegian og Golden Ocean, som steg 1,3-1,6 prosent. RCCL la på seg 0,8 prosent til 385,50 kroner, mens Seadrill steg 0,6 prosent til 225,70 kroner.Vi tar også med at Polarcus endte uendret på 3,10 kroner etter at til over 10 prosent.Taperlisten toppes av en Oslo Axess-trio, og aller øverst endte Badger Explorer med et fall på 20 prosent til 6,00 kroner.Nærmest fulgte Nio Security og NattoPharma på minus hhv. 10 prosent til 63 øre og 7,5 prosent til 14,90 kroner.Berge Gerdt Larsen-selskapet Petrolia trakk ned 7,2 prosent til 11,55 kroner, mens Apptix falt 6,1 prosent til 3,08 kroner etter kvartalstall.Oslo Axess-noterte Dannemora Mineral kom nærmest etter å ha steget 5,0 prosent til 1,05 kroner.En annen gruveaksje, Northland Resources, var lenge dagens sprekeste. På det høyeste i dag sto aksjen i 2,23 prosent, langt over det dobbelte av mandagens laveste kurs — 1,04 kroner. Aksjen falt tilbake utover ettermiddagen, og endte opp bare 0,6 prosent til 1,76 kroner.Oppgangen siden mandagens melding om er likevel fortsatt hyggelig.Til slutt tar vi med at Diagenic steg 3,4 prosent til 92 øre.