Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,31 prosent før den sluttet på 608,04 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs falt 2,27 prosent mens hovedindeksen er opp 10,78 prosent hittil i år.- Økt geopolitisk risiko, argentinsk pengetrøbbel, bankkollaps i Portugal og frykt for renteoppgang i USA bidro til å sende verdens aksjemarkeder i revers i forrige uke. I tillegg kom de amerikanske jobbtallene inn under forventningene. Det er naturlig å anta at dette vil prege børsene den kommende uken også, slo Netfonds fast i sin morgenkommentar.Et fat Nordsjøolje omsettes for 104,93 dollar, opp 0,09 prosent.Statoil la på seg 0,94 prosent før aksjen sluttet på 181,90 kroner.Opprørere fra IS tok i helgen kontroll over to oljefelt og enkelte hovedsakelig kurdiske byer i det nordlige Irak, men kurderne hevder fortsatt å ha kontrollen over den viktige Mosuldammen, skriver TDN Finans.Opprørerne fortsatte sin offensiv lørdag, og erobret byen Wana, sør for Mosuldammen, ifølge Hisham Brefkani, som er leder for provinsrådet i regionen Nineveh.IS har ifølge det statlige oljeselskapet Northern Oil tatt kontroll over oljefeltene Ain Zala og Batma, som til sammen produserer 30.000 fat olje pr dag. I juli okkuperte opprørerne Qayyara-feltet nord for Bagdad.DNO falt hele ti prosent til 18,90 kroner.Ved utgangen av forrige uke kunne vi lese at en rekke meglerhus kuttet i Norwegian-estimatene.Analytikerne venter nå et betydelig lavere resultat pr aksje for helåret 2014, i forhold til hva som var tilfelle før den forrige kvartalsrapporten.Konsensus er nærmest halvert, fra 8,66 kroner pr aksje til 4,35 kroner pr aksje. Det fremgår av oppdaterte Norwegian-estimater fra ti analytikere, innhentet av SME Direkt for TDN Finans.Analytikerne forventer nå et driftsresultat på 54 millioner kroner, mot tidligere 551 millioner.Mandag falt aksjen 4,35 prosent til 176,10 kroner.Northland Resources skriver i en børsmelding mandag at datterselskapenes kreditorer støtter omorganiseringen.Det kom frem på et kreditormøte i tingretten i Luleå, der planen ble presentert for kreditorene.Retten bestemte dermed at omorganiseringen fortsetter som planlagt.Markedet tok godt imot meldingen, og reagerte med å sende aksjen opp 12,50 prosent til 1,17 kroner., opplyser selskapet i innkallingen til generalforsamling som ble sendt ut søndag.Det fremgår samtidig at Tor Olav Trøim, som har vært i Golden Ocean-styre siden november 2004, foreslås ikke gjenvalgt.Det ble i forrige uke kjent at Trøim slutter i Seatanker Group for å fokusere på færre investeringer.John Fredriksen, Kate Blankenship, Hans Christian Børresen og Georgina E. Sousa foreslås gjenvalgt i styret i Golden Ocean.Aksjen endte mandagen på 9,52 kroner, opp 1,28 prosent. etter skatt på 0,2 millioner euro i 2. kvartal 2014, mot 1,3 millioner euro i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 1,4 millioner euro, sammenlignet med én million euro i 1. kvartal 2013.Aksjen falt 4,64 prosent til 77 kroner.Ved børsens stengetid er det blandede signalser fra de europeiske børsene. Den tyske DAX-indeksen er ned 0,1 prosent mens CAC 40-indeksen i Paris og FTSE 100-indeksen i London stiger henholdsvis 0,7 prosent og 0,3 prosent.