- Oddsene er i favør av en fortsatt volatil utvikling

Mandagens rally var først og fremst en teknisk rekyl, sier Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG.

Børs

- Etter to høyst nervøse uker har sentimentet bedret seg markant over helgen. Spesielt er det nyhetene om at Russland har avsluttet militærøvelser ved den ukrainske grensen som bidrog til fredagens oppgang på Wall Street, sier Nicolay Eger i IG Norge, og fortsetter: - Imidlertid skal vi huske at tilsvarende russiske tilbakekallelser fra Ukraina-grensen tidligere har vist seg å enten være kortvarige eller simpelthen villedende taktiske trekk. Så i den grad børsrekylen er fundert på avtagende friksjon i Ukraina, er det et fundament som raskt kan slå sprekker.Utover situasjonen i øst er det samtidig flere forhold som kan bli i overkant kritiske for den fundamentale utviklingen i verdensøkonomien.- En ting er at Frankrike og Italia ikke bidrar til vekst, men hvis også Tyskland begynner å gå på tomgang er det illevarslende. Da mister eurosonen sin viktigste drivkraft, og med den intensiverende økonomiske krigen mot Russland, på et tidspunkt hvor det er svært lite gunstig, fremholder Eger.Han påpeker blant annet dagens ZEW-indeks, som vil gi en forsmak på torsdagens BNP-oppdatering fra eurosonen. - Det (usikkerheten til tysk økonomi, journ. anm.) er med å forklare at XETRA DAX i Frankfurt har falt med over ti prosent siden primo juli, før mandagens rekyl, tillegger Eger.