Optimismen er tilbake hos meglerhusene

Finanshusene rekrutterer flere unge talenter, og ser lyst på fremtiden.

Fra DNB Markets' meglerbord. Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

– Meglerhusene har vært gjennom en veldig turbulent periode. De har tatt i bruk ny teknologi og kommer ut i andre enden som mer effektive enn de var før. Samtidig vil det fortsatt være behov for dyktige hoder, og konkurransen om de beste er knalltøff, sier Jan Erik Fåne, direktør for kommunikasjon og samfunn i Finans Norge, til DN.For tre år siden var en rekke andre uavhengige meglerhus i krise som følge av finanskrisens etterdønninger.I perioden fra 2007 til 2012 falt meglerhusenes overskudd med 92 prosent og rundt 1000 jobber i avdelingene for finansiell rådgivning (corporate finance), analyse og aksje- og valutamegling forsvant.Når virker imidlertid optimismen å være på vei tilbake.- Vi benyttet årene under og etter finanskrisen til å bygge opp vår virksomhet utenfor Norge, hovedsakelig i USA, Stockholm, London og Singapore. I Norge har vi de siste månedene gjort nyansettelser primært innen investeringsbankdivisjonen (corporate finance) og aksjeområdet. Ut året og til neste år planlegger vi å rekruttere junior­analytikere til de samme områdene, sier Ottar Ertzeid, konsern­direktør i DNB Markets, til DN.Aktører som Swedbank, SEB og Carnegie uttaler også at de har økt antall ferske kandidater som de vurderer å ta inn i systemet.