Oslo Børs åpnet svakt opp, men snur ned igjen

En viss optimisme i New York onsdag og i Asia torsdag smittet til Oslo Børs i åpningsminuttene. Oljeprisen og tall fra Europa la imidlertid en demper på utviklingen. DNO stiger kraftig. (Oppdatert 09:19)

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp 0,15 prosent til 595,22 i åpningshandelen på Oslo Børs torsdag. Etter et drøyt kvarter har det snudd og hovedindeksen faller 0,13 prosent til 593,81.Oppgangen i starten kom etter en positiv dag på børsene både i New York onsdag og i Asia torsdag.Brent-oljen, som er ned 0,5 prosent til 103,76 dollar, la imdlertid en liten demper på utviklingen. Lettoljen faller tilsvarende til 97,13 dollar.I tillegg påvirkes stemningen av svake veksttall fra Europa og spekulasjoner om at en ny resesjon lurer i horisonten. Statoil går eks utbytte på 1,8 kroner i dag. Aksjen faller 0,7 prosent til 173,4 kroner.DNO revansjerer seg ytterligere og stiger 6,1 prosent til 16,97 kroner, trolig på signaler fra Nord Irak om at situasjonen kanskje ikke er så alvorlig som tidligere antatt . I hvert fall ikke for de som sitter fast på Sinjar-fjellet. I tillegg oppgraderer Swedbank aksjen fra nøytral til kjøp, melder TDN Finans.Med 51 millioner kroner er DNO så langt også dagens mest omsatte aksje.Noreco er så langt dagens vinner etter å ha byttet andeler med North Energy. Aksjen er opp 6,7 prosent til 0,16 kroner.Blom er taperen, med en nedgang på 7,3 prosent til 15,2 kroner.Kvartalstall Torsdag morgen har vært preget av en rekke kvartalstall. Kongsberg Gruppen satt igjen med litt mindre på bunnlinjen, men med rekordhøy ordreserve. Aksjen faller 0,7 prosent til 138,5 kroner.Veidekke la frem sterke kvartalstall og stiger 1,6 prosent til 65,5 kroner.Vizrt hadde kraftig tilbakegang på bunnlinjen og faller 1,8 prosent til 26,8 kroner.Flere kvartalsrrapporter her