Pessimismen øker blant investorene

Antall "bjørner" har tiltatt betydelig den siste uken, viser en fersk undersøkelse.

Foto: iStockphoto
Børs

26. juni var 21,09 prosent av investorene negative - «bearish» - til den videre utviklingen i aksjemarkedene. Det var det laveste siden 26. desember i fjor.Nå har andelen negative investorer steget til hele 38,23 prosent, viser AAII Investor Sentiment Survey pr. 6. august 2014. Det var opp 7,1 poeng fra foregående uke.Samtidig falt frykt- og grådighets-indeksen til CNN, som måler sentimentet i markedet basert på syv indikatorer, til «extreme fear» denne uken.På en skala fra 0 til 100, var tallet helt nede på 3.For bare en måned siden var det tilsvarende tallet på 68 - hvilket tilsvarer en grådig innstilling i markedet.- Det har vært endel kjepper i hjulene. Folk ser hva som skjer på Gaza. De hører om utviklingen i Irak og Ukraina og de flipper, sier en sjefstrateg i Rhino Trading Partners til CNN.KjøpsmulighetSjefstrateg i JPMorgan Asset Management mener imidlertid det sviktende sentimentet er en kjøpsmulighet:- Jeg tror dette er en kjøpsmulighet, spesielt for de langsiktige investorene. Vi må huske på at Mr. Market kan være litt ustadig til tider, sier han til CNN.Som den britiske investoren Baron Rothschild så kjent uttalte:- Tiden for å kjøpe er når det renner blod i gatene.