Pengene vil bli gitt som et lån til storbanken, som har måttet tåle store tap det siste halvåret. Formålet er å hindre at innskyterne tømmer kontoene sine og at krisen sprer seg til andre deler av økonomien i Portugal og eurosonen.Redningsplanen ble presentert etter hektisk møtevirksomhet mellom portugisiske og europeiske tjenestemenn i løpet av helgen. Meningen er at Banco Espirito Santo (BES) skal splittes i en «god» og en «dårlig» bank. Sistnevntes tap skal dekkes av aksjonærer og obligasjonseiere, mens den «gode banken» vil få et lån tilsvarende 37 milliarder kroner fra regjeringen.– Planen innebærer ingen risiko for statsfinansene eller skatteyterne, hevdet den portugisiske sentralbanksjefen Carlos Costa på en pressekonferanse sent søndag kveld lokal tid.Han insisterte på at kriselånet kun er midlertidig og at pengene vil bli betalt tilbake når den gode banken – «Novo Banco» – etter hvert blir solgt til private eiere. (©NTB)