Putin-tvil, men børsene stiger i Asia

De fleste Asia-børsene er på offensiven fredag. Men ikke alle er like overbevist over Vladimir Putins nye toner.

AP Photo
Børs

Asiatiske børser svinger, men holder seg stort sett i positivt terreng fredag.I Tokyo er Nikkei opp 0,35 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er uendret.I Hong Kong stiger Hang Seng 0,35 prosent.Large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai legger på seg 1,1 prosent, og får nesten følge av Composite-indeksen som står i pluss 0,9 prosent.Seoul-børsen er omtrent uendret, mens Taiwan-børsen trekker ned 0,4 prosent.Vi tar også med at Sydney-børsen klatret 0,4 prosent.- Sentralbank-lettelser vil fortsette Som i New York i går tar ikke investorene det så tungt at tysk BNP i 2. kvartal falt for første gang på over et år; ei heller at veksten i eurosonen stagnerer.- Jeg tror markedet forteller oss at elendige nyheter er OK, fordi vi får smake av punsjbollen vår enda lenger. Vi håpet egentlig at markedet skulle starte å handle på inntjeningstrender, sa institusjonell aksjestrateg Gina Martin Adams i Wells Fargo Securities til CNBC.- Men inntjening betyr ikke noe. Børsen har falt under resultatsesongen, og resultatsesongen var den beste vi har sett på årevis, legger hun til.Putin roet nerveneRusslands president Vladimir Putin bidrar til å roe investorenes nerver med sin tale i Krim i går.- Vi vil gjøre alt i vår makt for at konflikten tar slutt så fort som mulig, slik at blodet kan slutte å flyte i Ukraina. Vi må konsolidere og mobilisere — ikke for krig eller konfrontasjon, men for hardt arbeid i Russlands navn, sa han.Dermed ser Putin ut til å senke den geopolitiske risikoen som har plaget markedene de siste ukene.Dog er ikke alle like overbevist.- Historien forteller oss at vi ikke skal ta alt bokstavelig med tanke på hva Russland pønsker på, sier porteføljeforvalter Tim Schroeders i Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg.Disse markerer seg Blant enkeltaksjer dundrer Parkson Retail Group, som driver kjøpesentre i Kina, opp rundt 12 prosent i Hong Kong etter sterke kvartalstall. Byggevareleverandøren James Hardie Industries dundret ned rundt 7 prosent i Sydney etter å ha meldt om kraftig resultatnedgang i 2. kvartal. China Mobile, verdens største telekomselskap målt i antall brukere, klatret 4,5 prosent på uttalelsen om et kutt på to milliarder dollar i sitt såkalte "device subsidy budget".Følg Hegnar.no på Facebook her!