Gårsdagens store nyhet, Russlands stans i kjøp av matvarer fra EU, USA, Canada, Australia og Norge, bidro til børsnedgang i Norge.I fredagens rapport fra Nordea understreker økonomene at den geopolitiske situasjonen ble ytterligere tilspisset ved at NATOS generalsekretær antydet av NATO vil kunne komme Ukraina til unnsetning dersom russiske tropper skulle gå inn i Ukraina.Videre er USA klar til å bistå den irakiske regjeringen med luftangrep mot ISIS.- Det er uro i finansmarkedene og børsen endte ned de fleste steder, inklusive i Asia i natt, skriver Nordeas økonomer i rapporten.- Den russiske importboikotten antas isolert sett å få begrenset makroeffekt for de vestlige landenes økonomier, inklusive den norske. Men det som er bekymringsfullt er risikoen at det militære og økonomiske konfliktnivået skrus videre opp, advarer Nordea.