Det sier Russlands statsminister Dmitrij Medvedev. Importforbudet trer i kraft umiddelbart og skal vare i ett år.Russland er det største og viktigste eksportmarkedet for norsk sjømat. Det er i hovedsak sild og makrell, men også laks og torsk, som eksporteres fra Norge til Russland, ifølge.Norge eksporterer også noe ost, deriblant rundt 100 tonn av smøreosten Snøfrisk i året, til Russland, skriver .Forbudet kommer som svar på landenes sanksjoner mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina. Forrige uke trappet EU opp sine sanksjoner. Blant annet stanset EU eksport av rør og utstyr til russiske oljeselskaper og all eksport av våpen på unionens våpenliste.Fram til denne siste sanksjonsrunden, har EUs sanksjoner mot Russland kun rettet seg mot selskaper og enkeltpersoner som har vært involvert i Ukraina-konflikten.