Så mange er bear på Oslo Børs

Blant IG Norges klienter er 59 prosent short på Oslo Børs.

Xact Derivat Bear - et fond som tjener på at børsen faller - Foto: Scanpix
Børs

Blant IGs klienter med åpne posisjoner i CFD for OBX-indeksen på Oslo Børs er det en moderat overvekt av pessimister, med andelen short-posisjoner på 59 prosent, skriver IG Norge i sin ukentlige markedsrapport. For de viktigste globale indeksene er det også et nyansert bilde. Short-andelene for Dow Jones og S&P 500 på Wall Street er på henholdsvis 51 og 59 prosent. For børsene i Frankfurt og London er imidlertid 60 og 63 prosent av åpne posisjoner long. For Nikkei 225 i Tokyo, som styrtet ned fem prosent forrige uke, er andelen long-posisjoner på 70 prosent.- Så lenge det ikke blir en betimelig avklaring på konflikten mellom Vesten og USA, samtidig som det forblir anspent i Irak og den bredere Midtøsten, kan geopolitisk risiko fortsette å henge som et vått teppe over de globale børsindeksene, sier Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG, og fortsetter:- Men vi mener at base-scenarioet fortsatt er at det ikke burde føre til noe verre enn en korreksjon på 5-10 prosent for de toneangivende indeksene i USA og Europa. Sannsynligheten for at den geopolitiske situasjonen eskalerer så mye at det utløser et «bear market» med nedgang på 20+ prosent er derimot mye mindre. Blant IGs klienter med åpne posisjoner i CFD for valutakryssene EUR/NOK og USD/NOK er henholdsvis 89 og 81 prosent long den norske kronen. I det langt mer omsatte EUR/USD-krysset er 57 prosent av traderne short euro mot dollaren.

Nyheter
Børs