Seiler vi inn i en ny resesjon?

- Skuffer tallene i dag kan det blåse liv i debatten om en ny resesjon, advarer Nordea-økonomene.

Foto: Are Haram.
Børs

Økonomene i Nordea mener at torsdagens europeiske BNP-tall for 2. kvartal vil stjele mye av oppmerksomheten.Vi har allerede foreløpig BNP for Italia (-0,2 prosent k/k), Spania (0,6 prosent!) og Belgia (0,1 prosent).Torsdag morgen ble det kjent at tysk BNP falt 0,2 prosent i 2. kvartal, mens fransk BNP var uendret.Ifølge Nordea var det ventet en nedgang på 0,1 prosent for tysk BNP, mens franske BNP ble som forventet.- I sum venter vi stagnasjon i eurosonen, som er noe mer pessimistisk enn konsensus med vekst på 0,2 prosent som i Q1, skriver Nordea.- Den milde vinteren trakk nok opp byggevirksomheten i Q1 og trekker tilsvarende ned i Q2. Vi tror også konflikten med Russland har påvirket sentimentet negativt. Virkningen av den midlertidige svakheten i Kina og USA trekker antagelig også noe, slår Nordea fast.- Skuffer tallene i dag kan det blåse liv i debatten om en ny resesjon, avslutter Nordea.