Spår høstrush i shipping - anbefaler disse aksjene

På litt over en uke er capesize- og stortankratene doblet. Erik Stavseth i Arctic Securities ser oppside i bulk.

Børs

- Vi har ventet lenge på en rateoppgang i tørrbulkmarkedet. Det er mye brasiliansk jernmalm som skal fraktes den kommende tiden, og det vil mest sannsynlig bidra til ytterligere oppgang i ratene, sier analytiker Erik Stavseth i Arctic Securities i lørdagens børsintervju i Finansavisen.For én uke siden ble capesize-skipningene sluttet til rundt 8.000 dollar pr. dag. I dag forlanger rederne 15.000 dollar, som er rundt break even-nivå. Aksjekursen til tørrlastrederiet Golden Ocean er ned over 25 prosent så langt i år, men pleier å reagere raskt på et tigersprang i ratene.- Golden Ocean ser spennende ut, sier Stavseth, som mener rederiet er et godt kjøp på dagens nivåer. Han peker også på at selskapet er interessant ut fra et oppkjøpsperspektiv, og sikter til en potensiell match med Knightsbridge Tankers i USA som vil skifte navn til Knightsbridge Shipping i september for å bedre reflektere det faktum at selskapet kun eier capesize-skip.Solid i tankI likhet med capesize-markedet, har også stortankratene steget betydelig de seneste dagene. Nå forlanger rederne 40.000 dollar pr. dag – en dobling på en ukes tid.Stavseth viser til at tank er på vei inn i den sesongmessige sterkeste perioden, og tror oppgangen vil slå positivt ut for ratene. Han anbefaler kjøp av Tanker Investments, som han mener er rabattert til underliggende verdier.- Selskapet har i tillegg en god eksponering mot stortankmarkedet. Jeg utelukker heller ikke at Frontline 2012 kan komme til å bli vinklet mer mot stortankmarkedet i fremtiden, sier Stavseth til Finansavisen.Stavseths anbefalinger:

  • Golden OceanGolden Ocean
  • Frontline 2012Frontline 2012
  • Tanker InvestmentsTanker Investments
  • American Shipping CompanyAmerican Shipping Company
  • Aker Philadelphia ShipyardAker Philadelphia Shipyard
I LPG-markedet er ratene på det høyeste nivået noensinne, og Stavseth anbefaler her å ta pengene av bordet, for å heller returnere når aksjene har falt noe tilbake.Les hele børsintervjuet i lørdagens utgave av Finansavisen!