- Spania er klar for mer norsk fisk

Forbrukere i Frankrike, Spania, Italia og Tyskland skal bombarderes med reklame for norsk laks. Riktig oppskrift, tror handelstopp.

Foto: Scanpix
Børs

– Spania er et marked med store muligheter for norsk sjømat. Vi er de nest største forbrukerne av fisk etter Japan. Om jeg ønsket å øke det spanske forbruket av norsk sjømat, da ville jeg ha satset penger på markedsføring, sier Carmen Sanz, leder i Spansk-norsk handelskammer og spansk advokat, i Finansavisen lørdag.Mellom 2.000 og 2.500 tonn laks i uken må nå finne nye markeder for å kompensere for en eventuell full stans i russisk import av norsk laks.– Verktøykassen er full, er budskapet fra Bjørn-Erik Stabell, markedssjef for laks og ørret ved Norges sjømatråd, ifølge Finansavisen.Sjømatrådet fikk fredag fullmakt fra styret til å bruke inntil 50 millioner kroner ekstra på markedsføring av norsk laks etter det russiske importforbudet.Ifølge NTB uttrykte en samlet ledelse i sjømatrådet, på pressekonferansen, at det russiske importforbudet kan være vanskelig på kort sikt.Men i et lengre perspektiv ser rådet med stor ro på det russiske «njet».9 prosent av all norsk sjømateksport har gått til Russland, mens EU-landene samlet har tatt imot 60 prosent.

Nyheter
Børs