SpareBank 1 SMN øker overskuddet

SpareBank 1 SMN melder om resultathopp i 2. kvartal.

Kirketårnet på Nidarosdomen skimtes over hustakene på Bakklandet i Trondheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Børs

SpareBank 1 SMN-konsernet melder om et resultat etter skatt på 464 millioner kroner i 2. kvartal 2014, mot 285 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per egenkapitalbevis ble 2,31 kroner, mot 1,45 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 568 millioner kroner, sammenlignet med 391 millioner kroner året før.Resultatet før tap ble 583 millioner kroner, mot 413 millioner kroner året før.Netto renteinntekter beløp seg til 430 millioner kroner, sammenlignet med 403 millioner kroner i 2. kvartal 2013.Netto provisjons- og andre inntekter utgjorde 394 millioner kroner, ned fra 396 millioner kroner året før.- Vi er godt fornøyd med resultatutviklingen i første halvår. Låneaktiviteten er som ventet med god vekst i boliglån og en planlagt lav vekst i næringslån. Etter en tid med selvpålagte begrensninger har styret vedtatt økte rammer for bankens utlånsaktivitet. Det betyr at vi fremover venter høyere vekst i utlån til næringslivet. Vi er trygge på at banken vil nå nye krav til kjernekapital uten emisjon, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN.Her er rapporten og presentasjonen