Statoil raste på rød børs

Mandag steg Oslo Børs over to prosent. Tirsdagens handel endte derimot med kraftig fall.

Helge Lund. Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA.
Børs

Oslo Børs opplevde en forsiktig start i morges etter mandagens rally, da børsen steg over to prosent. Etter 21 minutters handel var hovedindeksen ned 0,3 prosent til 599,39.Les også: Så mange er bear på Oslo Børs"Investorene virker å være mest opptatt av det geopolitiske spillet i Ukraina, Irak og i Gaza. Det siste døgnet har utviklingen i disse regionene vært stabil, men fortsatt fastlåst. Det er naturlig å anta at investorene her hjemme også vil forholde seg rolige i dag, i alle fall i åpningsminuttene", skrev Netfonds i en kommentar før åpning.Les også: - Oddsene er i favør av en fortsatt volatil utvikling Siden den gang har blant annet elendige tyske ZEW-tall kommet inn, og børsen falt til slutt 1,26 prosent til 593,56 i dag.- Fallet i det økonomiske sentimentet er trolig koblet til den pågående geopolitiske spenningen. Siden økonomien i eurosonen ikke heller skaper momentum, eksisterer det tegn til at den tyske veksten i 2014 vil bli svakere enn tidligere ventet, skrev ZEW i en uttalelse da de presenterte månedstallene.Oljeprisen under 105 dollarOljeprisen har falt siden mandag. Nordsjø-olje går ved børsens stengetid for 104,56 dollar fatet, ned 0,79 prosent.Statoil falt i dag hele 2,72 prosent til 175,10 kroner.Les også: Statoil følger Mexicos åpning av oljemarkedetDNO har vært mye i fokus i det siste på grunn av situasjonen i Nord-Irak. I dag falt aksjen 5,66 prosent til 17 kroner.Seismikk-selskapene PGS, TGS og EMGS falt i dag med henholdsvis 2,17 prosent, 1,89 prosent og 1,29 prosent.Petrolia selger unna Petrolia har gått inn i en avtale med Lundin om å selge 15 prosent i lisensen PL 674. Petrolia steg dermed 5,66 prosent til 11,20 kroner.Idex-avtale Idex er tildelt en OEM-avtale for sin nye fingeravtrykksensor. Denne skal brukes på en asiatisk mobiltelefonprodusents flaggskipmodell.Idex endte dagen opp 2,86 prosent til 4,68 kroner.Aker Solutions med skotsk avtaleAker Solutions har inngått en 20-årig leasingavtale for et nytt kontorkompleks i Aberdeen. Bygget leies ut til Akers datterselskap Fornebuporten.Aker Solutions endte dagen ned 2,34 prosent til 91,70 kroner.Storpost omsatt i PolarcusPolarcus ligger høyt på omsetningsoversikten. etter at en post på åtte millioner aksjer ble krysset før børsåpning. Det skjedde til kurs 2,80 kroner. Siste notering ble 2,85 kroner, ned 1,72 prosent.Weifa/AqualisDet er ingen behov for å ta i bruk hodepinetablettene til Weifa når selskapet i dag noteres på Oslo Børs alene og under eget navn. Handler foretatt i gråmarkedet er gjort til kurser rundt 80 og 85 øre, skriver Finansavisen.Til sammenligning ble emisjonen i forbindelse med kjøpet av Aqualis gjort til en kurs på 63 øre pr. aksje. De største tegnerne i denne emisjonen var Øystein Stray Spetalen, John Fredriksen, Kjetil Holta, Sundt, DNB og Arne Fredly.Det innebærer at de nevnte investorene samt andre som deltok i har tjent 30 prosent på pengene sine. Samlet gevinst utgjør i størrelsesorden 200 millioner kroner.Aksjen ble til slutt omsatt for 79 øre.

Nyheter
Børs