Største USA-oppgang siden mars

S&P 500-indeksen hadde den høyeste oppgang på fem måneder.

wall street, newyork
Børs

Stemningen på Wall Street virket betydelig lettet fredag, hvor blant annet avanserte den brede S&P 500-indeksen hele 1,17 prosent til 1.931,59. Dow Jones og Nasdaq fulgt hakk i hel med oppganger på 1,13 og 0,83 prosent. Ifølge investorer i New York bidro et noe endret syn på Ukraina-krisen til oppgangen. Aksjer steg blant annet etter at Interfax rapporterte at Russlands militærøvelse, som har blitt holdt nær grensen til Ukraina siden 4. august, er over. - Når man ser de geopolitiske nyhetene fra Ukraina og Midtøsten er det forferdelig fra et humanitært ståsted, men hvor mye har det egentlig å si for amerikansk økonomi? Det er et godt stykke unna, sier en sjefstrateg i Weeden & Co til Bloomberg, og fortsetter: - Vi hadde samtidig et ganske betydelig nedsalg siden den betydelig oppgangen i juli. P/E på 17,5Det er nå snart fire år siden S&P 500-indeksen har opplevd en korreksjon som er høyere enn 10 prosent. Ifølge Bloomberg omsettes den breden indeksen nå med en pris/inntjening på 17,5, etter å ha nådd det høyeste nivået på fire år i juni - med en P/E på 18,3. Samtidig falt volatilitets-indeksene, VIX, 5,3 prosent til 15,77 i fredagens handel.