Striden er løst — Blystad blir majoritetseier

Striden om eierskapet i Offshore Heavy Transport er løst.

Arne Blystad - Foto: Finansavisen
Børs

– Jeg kan bekrefte at partene ifjor inngikk en forliksavtale som nå er gjennomført, sier administrerende direktør i Offshore Heavy Transport, Jon Chr. Syvertsen, til DN.Løsningen innebærer at to tredjedeler av aksjene i tungtransportrederiet Offshore Heavy Transport (OHT) eies av Blystads Spencer Finance Corp. og en tredjedel av Lotus Marine.Tidligere satt sistnevnte, som eies av Grand China Logistics, med 60 prosent i OHT og var forpliktet til å overta resten av aksjene i OHT.Grand China slet med å gjøre opp for seg etter den kraftige nedturen i shipping og flere av selskapets kreditorer tok arrest i Grand Chinas aksjer.OHTs långiver, den franske banken Crédit Agricole, konkluderte med at lånebetingelsene var misligholdt.Aksjene i de skipseiende selskapene ble solgt ved en auksjon, og et annet Blystad-selskap overtok eierskapet, skriver DN.