Oslo Børs' hovedindeks er tilbake på 500-tallet for første gang siden 22. mai. Sluttnoteringen lyder på 594,79, ned 1,3 prosent.Det var spesielt to nyheter som stjal overskriftene; Russlands importforbud av fisk og andre matvarer fra Norge og en rekke andre land, samt den siste utviklingen i Nord-Irak.. Importforbudet trer i kraft umiddelbart og skal vare i ett år.– Dette er en utfordrende situasjon for norske sjømateksportører, . dersom importforbudet på norsk fisk skulle materialisere seg, tror analytikere TDN Finans har vært i kontakt med.- Det er en alvorlig nyhet slik jeg ser det. Jeg tror Russland vil få tak i laks fra andre steder som Færøyene, og at det vil oppstå en ny markedsbalanse, sier analytiker Daniel Hagensen i SEB.- Selv om beregner at sanksjonen vil redusere likevektsprisen for laks med om lag 12 prosent, tror vi aksjemarkedet overreagerer, Marine Harvest sier i en e-post til TDN Finans at de følger nøye med på hva som skjer rundt stansingen av russisk matimport, men vil ikke kommentere saken ytterligere.Marine Harvest stupte 8,3 prosent til 79,50 kroner i meget tung handel; 944 millioner kroner.Salmar stupte 9,1 prosent til 110 kroner.Ekstremister fra Den islamske staten (ISIL) sier de har tatt kontroll over 15 byer i Nord-Irak. ISIL hevder dessuten å ha kontroll på Iraks største demning, Mosul-dammen og en militærbase.Frykt for hva som kan skje med DNOs oljefelt i regionen sendte aksjen ned 9,4 prosent til 16,61 kroner. På det meste var aksjen ned 23,5 prosent til 14,03 kroner.Analytiker Kjetil Bakken i Carnegie sier til TDN Finans at DNO havnet på andreplass på omsetningsoversikten med 533 millioner kroner.Et fat Nordsjøolje omsettes for 105,02 dollar fatet, opp 0,5 prosent. Tidligere på dagen var prisen nede i 104,16 dollar fatet.Statoil ble ved stengtetid omsatt for 178,60 kroner, ned 1.1 prosent. Norwegian fraktet 2.489.974 passasjerer i juli 2014, opp 17 prosent i forhold til året før. i løpet av en måned med god margin. Den forrige rekorden var fra juni i år, på 2.304.506.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 38 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 34 prosent. Kabinfaktoren steg med 2,3 prosentpoeng til 88,2 prosent.Oppgangen i trafikktallene for juli ble primært påvirket av etableringen av nye europeiske kortdistansebaser og langdistanse operasjoner til Nord-Amerika og Sørøst-Asia.Aksjen åpnet opp, men endte ned en prosent til 180,90 kroner. Western Bulk meldte om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på 1,5 millioner dollar i 2. kvartal 2014, mot minus 1,5 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen steg 5,6 prosent til 9,60 kroner.