Swedbank: Kranglet seg til ekstrabonus

Mens bonusene strammes inn i Swedbank, slipper rundt 40 norske ansatte unna.

Swedbank-logo - foto fra selskapet
Børs

De ansatte i Swedbank fikk et ekstra bonuskutt i år, men rundt 40 norske ansatte slapp unna. EU har innført nye bonusregler i bankene og snart følger Norge etter, skriver DN.På Swedbanks generalforsamling 20. mars ble det stemt for å velge en øvre grense på 100 prosent av fastlønn, etter at nye EU-regler er innført for å stramme opp finansnæringen.- Beslutningen gjelder for samtlige ansatte i Swedbank og for samtlige land som Swedbank har virksomhet i. Det er i tråd med de nye reguleringene, sier informasjonssjef Claes Warren hos Swedbank i Stockholm til DN.Noen i Swedbank-konsernet slipper likevel unna det nye regimet - for det store og det hele nøkkelpersoner ved kontoret på Aker Brygge i Oslo, som kan beholde tilsvarende lønnsmodell som i dag. Etter det avisen forstår, skal forslaget ha skapt motstand på generalforsamlingen. Én av hovedaksjonærene, tredje AP-Fonden, skal ha stemt imot å gi nordmennene mer.- Styret har fått muligheten til å gi 40 medarbeidere, først og fremst i Norge, et bonustak på 200 prosent for 2014. Det er for å kunne tilby markedstilpassede vilkår, sier Warren til DN.Og ekstrabonusen kan bli kortvarig. Det er ventet at Finanstilsynet strammen inn reglene også i Norge allerede neste år.

Nyheter
Børs