Swedbank snur og roper kjøp!

Yara stiger tre prosent mandag formiddag etter at Swedbank har oppgradert aksjen til kjøp.

Yara Internationals logo - Foto: Scanpix
Børs

TDN Finans melder at Swedbank oppgraderer Yara fra nøytral til kjøp, med kursmål 330 kroner.  Aksjen har hatt en fin utvikling på Oslo Børs mandag, og omsettes for 291,40 kroner like før kl. 12:30. Dette er en stigning på 3 prosent fra ukesstarten på 283,40. Gjødselgiganten er dermed med i det gode selskap av en rekke OBX-aksjer som suser opp på Børsen mandag.  Oppgraderingen fra Swedbank kommer etter at Yara-kursen har falt tilbake den senere tiden. Meglerhuset mener gjødselgiganten har en sterk fundamental posisjon, samtidig som de ser en tilstramming i det globale markedet og forventer en innhenting i gjødselprisene som følge av forstyrrelser på tilbudssiden. «Ukrainsk eksport vil fortsette å være veldig lav på grunn av en kombinasjon av mangel på gass og militære aksjoner. Eksporten er også ned i Egypt, drevet av lite tilgjengelig gass. I Kina fortsetter innenlandsmarkedet å være overforsynt og prisene er fortsatt presset. Prillet-prisen er nå på 278 dollar og ventes å fortsette å stige», skriver Swedbank i rapporten.

Nyheter
Børs