To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Foto: Scanpix
Børs

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefaler analytiker Fredrik Tyvand kjøp av aksjer i Protector Forsikring og Prosafe. Seadrill får derimot en salgsanbefaling.Les også: Myrseth: I så fall er børsene på vei mot bobleland- Protector Forsikring har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan derfor være en god inngangskurs. Aksjen nærmer seg imidlertid motstanden rundt 44,30 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned på kort sikt. Imidlertid korresponderer volumtopper og volumbunner godt med topper og bunner i kursen, noe som styrker det positive trendbildet. Aksjen scorer positivt på innsidehandler etter at det i mai og juni ble meldt tilsammen tre innsidekjøp på totalt fire millioner kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Tyvand.- Prosafe har steget opp mot taket i en fallende trendkanal. I utgangspunktet indikeres fortsatt negativ utvikling innenfor trendkanalen, og dagens kursnivå kan således være en god utgangskurs. Aksjen har imidlertid brutt opp gjennom motstanden ved 48,10 kroner. Dette signaliseres videre oppgang, og ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved dette nivået. Vurdering: Svak kjøpskandidat, forteller analytikeren.-Seadrill har brutt den stigende trenden og reagert kraftig ned. Det er foreløpig vanskelig å si noe om den framtidige trendretningen. Etter at kursen steg over tre prosent mandag, nærmer aksjen seg motstanden rundt 235 kroner, noe som åpner for en reaksjon ned. Vurdering: Svak salgskandidat, avslutter Tyvand.