De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) trapper opp sin omstridte oljeeksport, bare dager etter at en amerikansk domstol besluttet at det skal tas beslag i en oljelast hvis eierne prøver å lande den i Texas. Det skriver The Wall Street Journal fredag, melder TDN Finans.Ifølge en tyrisk tjenestemann skal en ny skipning av olje fra rørledningen mellom den kurdiske regionen og Tyrkia, utføres av tankskipet «Kamari» fra den tyrkiske havnen Ceyhan. Det opplyses at det ikke umiddelbart klart hvilket anløpssted «Kamari» vil ha.Nyhetsbyrået viser til at mens tankskipet «United Kalavryte» for femte dag på rad ligger for anker utenfor kysten av Galveston i Texas, er et annet tankskip, «Minerva Joy», ventet å ankomme Paulsboro i New Jersey 11. august.- Dette vil være det sjette skipet med kurdisk petroleum som ankommer USA, skriver Bloomberg News.Dette skipet forlot 23. juli Dortyol i Tyrkia, som er en havn knyttet til kurdisk oljeeksport.To av de fem tidligere skipningene til USA synes ifølge nyhetstjenesten å ha blitt levert til et raffineri i Houston, tilhørende LyondellBasell Industries.Det London-baserte petrokjemiselskapet sa torsdag at det vil stanse kjøpetav iraksk olje, etter at det oppsto en eierskapstvist om de seneste lasteneselskapet kjøpte.- Vi har kansellert videre kjøp, og vil ikke akseptere mottak av noe av den berørte oljen før saken løses tilfredsstillende, heter det i en melding fra selskapet.