Ukraina-konflikten ga oljeopptur i USA

Det ble likevel en blandet fredag på Wall Street.

wallstreet.jpg
Børs

Flere amerikanske aksjer visket fredag ut tapene etter at det økte konfliktnivået i Ukraina i går ga den største oljeprisøkningen på en måned, og dermed ga et rally i energisektoren.Ifølge Bloomberg ledet Anadarko Petroleum Corp., Cimarex Energy Co. og Kinder Morgan Inc. an i oppturen for olje- og gasselskapene på S&P 500 som sendte industrien opp 0.5 prosent - mest av samtlige 10 hovedindustrier på indeksen.S&P 500 falt i går 0,01 prosent til 1.955,06, Dow Jones endte ned 0,3 prosent til 16.662,91, mens Nasdaq steg 0,27 prosent til 4.464,93.MonsterEllers er det verdt å ta med at Monster Energy Corp. steg hele 30 prosent, etter ta Coca-Cola Co. kjøpte en del av selskapet torsdag.For 2,15 milliarder dollar, eller 13,22 milliarder kroner, sikrer Coca-Cola seg en eierandel på 17 prosent.Ifølge CNN vil Monster overta Coca-Colas energidrikker NOS og Full Throttle mens Coca-Cola vil overta Monsters vanlige leskedrikker.Det vil si Hansen's Natural Sodas, Peace Tea, Hubert's Lemonade og Hansen's Juice Products.

Nyheter
Børs