Finansselskapene har ikke gitt tilfredsstillende svar på hvordan noen av dem skal kunne komme seg gjennom en konkurs uten å utløse en finanskrise, advarer bankgarantifondet Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).Bankene er pålagt å utarbeide planer hvor hvordan de skal takle økonomiske vanskeligheter og konkurs, i henhold til en amerikansk lov som ble vedtatt etter finanskrisen i 2008. Men FDIC er lite imponert over innsatsen.– Planene innebærer ingen troverdig eller tydelig vei gjennom en konkurs som ikke innebærer urealistiske antakelser eller direkte eller indirekte offentlig støtte, sa FDICs viseformann Thomas Hoenig tirsdag.Finansgigantene må nå tilbake til tegnebrettet og endre planene. Selskapene som omfattes av kritikken, er JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Bank of America, Bank of New York Mellon, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Morgan Stanley, State Street og UBS.Disse finansselskapene er ofte blitt omtalt som «too big too fail» siden konsekvensene av en konkurs i én av dem kan få svært alvorlige økonomiske ringvirkninger. Dermed blir det vanskelig for myndighetene ikke å trå til med offentlig støtte hvis selskapene får problemer.Forventningene om offentlig støtte i en eventuell krisesituasjon kan i sin tur gjøre selskapene mer villige til å ta stor risiko i markedet. (©NTB)