Wall Street revansjerte seg

Svake makrotall sendte optimismen oppover blant investorene.

New York Stock Exchange. Foto: Erlend Stokke
Børs

Etter gårsdagens fall på Wall Street, fikk markedene seg en god opptur onsdag.Det skjedde etter at den amerikanske detaljhandelen var uendret fra juni til juli.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 0,2 prosent oppgang.Eksklusive bilsalg var detaljhandelen opp 0,1 prosent, mot ventede 0,4 prosent.At tallene kom inn under forventning har ifølge Bloomberg økt investorenes tro på at en renteøkning fra Federal Reserve ikke vil komme tidligere enn ventet likevel.Dermed steg Dow jones 0,55 prosent til 16.651,80 poeng, S&P 500 la på seg 0,67 prosent til 1.946,72 poeng, mens Nasdaq steg 1,02 prosent til 4.434,12.Amazon Inc. steg i dag med 2,9 prosent, mens King Digital Entertainment Plc. falt 23 prosent.På sistnevntes kvartalspresentasjonen tirsdag ettermiddag ble det klart at både omsetning (594 millioner dollar) og brukere (138 millioner daglig) var lavere enn markedet forventet.Skeptiske røster fryktet at selskapets inntektsstrøm ville være alt for avhengig av et spill som kan være et «one-hit-wonder».Som en kuriositet kan vi nevne at dette spillet - Candy Crush - er et av statsminister Erna Solbergs favorittspill.