7 av 10 stengte silisiumfabrikker har ikke åpnet igjen

Likevel planlegger India å øke sitt mål om installert solenerigkapasistet innen 2019.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 11.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
Biter av superrent silisium. Foto: Finansavisen.
Ifølge Digitimes har 70 prosent av silisiumfabrikkene som stengte i Kina mellom 2011 og 2012 ikke åpnet igjen, hovedsakelig på grunn av manglende finansiering, melder TDN Finans.Den manglende finansieringen gjør at fabrikkene ikke kan oppgradere utstyret for å bli konkurransedyktige.Samtidig planlegger India å øke sitt mål om installert solenergikapasitet til 15 gigawatt innen 2019.- Regjeringen kan droppe planene om en auksjon på 1.500 megawatt prosjekter i april til fordel for et mer ambisiøst program om å installere 5-7.000 megawatt årlig, skriver analysebyrået Bridge of India, ifølge nyhetsbyrået.Ifølge Bridge of India vil regjeringen nå støtte et mål om 15 gigawatt installert kapasitet over de neste fem årene, som er høyere enn det nåværende målet på 3,7 gigawatt i 2017.Byrået viser til at regjeringen vurderer subsidier for å reduserer lånekostnadene.