- Actas rådgiving var «tendensiøs», «mangelfull» og «lite dekkende»

Stavanger tingrett refser Actas rådgivning overfor 19-årig student.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 08.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Etter å ha tapt det meste av sparepengene på et eiendomsprodukt hos Acta, saksøkte Therese Weire Jørgensen finansselskapet for dårlig rådgivning.I en fersk dom fra Stavanger tingrett får Actas rådgivning overfor den tidligere psykologistudenten hard medfart. Tilsammen falt Jørgensens investering med over 80 prosent, skriver DN.Avisen kan melde om at 26-åringen bare fikk halv erstatning i Finansklagenemnda, men får i tingretten fullt medhold for sitt krav mot Acta på 160.840 kroner. Finansselskapet må også betale hennes sakskostnader på 181.400 kroner.– Jeg er veldig glad. Det betyr jo at de oppsparte midlene mine fra før studietiden ikke går tapt, sier Jørgensen, som i dag jobber som psykolog.
Og pengene skal hun bruke fornuftig.
– De går nok til å betale huslån og praktiske ting som det var tiltenkt i utgangspunktet. Men jeg skal nok finne en måte å feire det hele på, sier hun.Daglig leder i Acta Kapitalforvaltning, Robert Bergerud, bekrefter at de har fått dommen og skal lese den grundig før de tar stilling til en eventuell anke.