Amerikanske giganter kan vente store skatteendringer

Google, Apple og Starbucks risikerer høyere skatteregninger i Norge.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Reuters video
–Dette går fort. Mye fortere enn ventet, sier lederen for Deloittes skatteteam i Norge, Rolf Saastad, og får støtte fra selskapets fremste ekspert på internprising, Nick Pearson-Woodd til DN.Avisen skriver at de siste to årene har statslederne i 44 land, inklusive alle de 20 største landene, G20, og de fleste EU- og OECD-land, støttet opp om et nytt initiativ. Målet skal være å hindre multinasjonale selskaper i å flytte overskudd til lavskattland og slik vanne ut skattegrunnlaget.Ifølge DN kommer de kommer de første retningslinjene for hvordan OECD anbefaler landene å gå til verks allerede i ettermiddag. Til helgen møtes finansministrene og sentralbanksjefene i G20-landene i Australia for å diskutere tiltakene. Om et år skal alle retningslinjene være klare.– Dette kommer. Vi tror mulighetene for skatteplanlegging vil bli redusert betydelig. Samtidig vil skattevennlige land, som Irland og Sveits, bli mindre fordelaktige å etablere seg i, sier Saastad.