Analytiker: Det er alltid skuffende med slike nyheter

- Jeg mener at et sånt enkeltstående resultat ikke skal ha en slik aksjekursreaksjon, sier analytiker Kjetil Bakken.

Kjetil Bakken - Foto: Finansavisen
Børs

Torsdag får Statoil juling på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 180,10 kroner, ned 0,99 prosent. Tidligere i dag var aksjen nede i 179 kroner.Det skjer etter borebom i Martin-brønnen i den amerikanske delen av Mexicogolfen og Dilolo-brønnen i Kwanza-bassenget i Angola- Det er alltid skuffende med tørre brønner, men det må du regne med, det er veldig sjelden at funnsannsynligheten er over 50 prosent, sier Kjetil Bakken, analytiker i Carnegie.- Jeg mener at et sånt enkeltstående leteresultat ikke skal ha en slik aksjekursreaksjon, men det farger nok sentimentet litt i aksjen nå. Det faller også litt i andre oljeaksjer. Men det er fair å si at den Angola-brønnen kunne blitt noe stort hvis det hadde blitt funn, avslutter Bakken.Ifølge Reuters opererer Bakken med en hold-anbefaling på Statoil.