Apple-skrell i New York

Wall Street venter spent på om «Super-Mario» leverer varene. Apple gikk på en lei smell, mens biotek-aksje tok helt av onsdag.

AP Photo
Børs

De amerikanske børsene endte blandet onsdag.Dow Jones steg 0,1 prosent til 17.078,28, Nasdaq falt 0,6 prosent til 4.572,57, mens den bredere S&P 500-indeksen trakk ned 0,1 prosent til 2.000,72Sistnevnte var oppe i 2.009,28 på sitt høyeste, og satte da ny intradag all-time high.Våpenhvile i Ukraina? Investorene lot seg i tidlig handel berolige over utsikter til en snarlig våpenhvile i Øst-Ukraina, selv om uklarhet hersker rundt betingelsene.- Dette er en fordel for markedet. Det reduserer usikkerheten noe, og antyder at investorer vil ha én halerisiko mindre å hanskes med, sier global aksjetrateg James Butterfill hos Coutts til Reuters.- Det betyr ikke at Ukraina-krisen er over, men det er et skritt i riktig retning, fortsetter han.Nick Raich, toppsjefen for analysehuset The Earnings Scout, mener konflikten mellom Russland og Ukraina er mer for tradere, og ikke langsiktige investorer. - Ser vi på økonomiske nøkkeltall, gjør USA det bra, mens resten av verden bremser ned, sier han til CNBC.Apropos dagens USA-tall steg industriordrene over 10 prosent i juli, men kom likevel inn svakere enn ventet. Sterke tall for bilsalget ble også sluppet.Hva vil Draghi gjøre?Videre utover dagen dreiet fokuset mer over på hva Den europeiske sentralbanken (ECB) vil gjøre på morgendagens rentemøte.Spenningen knytter seg til om sentralbanksjef Mario Draghi vil sette i gang med pengepolitiske lettelser i form av et statsobligasjonskjøpsprogram.- Det kommer åpenbart til å bli veldig, veldig viktig. Markedet har priset inn noen pengepolitiske lettelser fra ECB, så de kan bli skuffet, sier sjeføkonom Scott Brown hos Raymond James til CNBC.Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, slapp referatet fra sitt forrige rentemøte, den såkalte Beige Book. Her sto det at den amerikanske økonomien vokser «i et moderat til beskjedent tempo».Apple-skrellBlant enkeltaksjer trekker vi først frem Apple, som dundret ned 4,2 prosent til 98,94 dollar.Fallet kom etter at erkerivalen Samsung lanserte Gear, en slags adapter som gjør phablets (phones + tablets) til 3D-skjermer. Infinity Pharmaceuticals utmerket seg svært positivt, og smalt opp 44 prosent til 15,73 dollar.Oppgangen kom etter at selskapet har annonsert et nytt samarbeid med med AbbVie for utviklingen og kommersialiseringen av Infinitys duvelisib, en behandling for blodkreft.Delta Air Lines var blant de tyngste S&P 500-aksjene, og trakk ned 5,2 prosent til 38,82 dollar.Nedgangen skjer etter at flyselskapet har senket driftsmargin-guidingen for 3. kvartal, i tillegg til at bensinpris-estimatene er jekket opp.Følg Hegnar.no på Facebook her!