Børsfall i Asia

Pessimistene er i flertall på børsene i Asia torsdag. Skagen-favoritt er blant lyspunktene. Følg utviklingen her.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Asiatiske børser flest faller torsdag. I Tokyo faller Nikkei 0,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned omtrent like mye.Hang Seng i Hong Kong står også i minus 0,3 prosent, mens Taiwan-børsen går tilbake 0,5 prosent.Følg utviklingen i Asia her.Samsung-oppgang Vi tar også med Sydney-børsen og Straits Times i Singapore, som faller hhv. 0,5 og 0,3 prosent.Lyspunkter er Shanghai, der large cap-indeksen CSI 300 stiger 0,2 prosent. Seoul-børsen er opp like mye. At sistnevnte stiger, henger sammen med en oppgang på rundt to prosent i Samsung, som nå har sluppet to nye Galaxy Note-telefoner.Skagen-favoritten lanserte samtidig Gear, en slags adapter som gjør phablets (phones + tablets) til 3D-skjermer. Lanseringene fikk Apple til å gå på en lei skrell på Wall Street i går kveld.Venter på «Super-Mario»Sentralbanken i Japan har avholdt rentemøte i dag, og opprettholder sine rekordstimulanser.Investorene venter nå spent på en annen sentralbank, den europeiske. Forventningen er at sjefen for Den europeiske sentralbanken (ECB), Mario Draghi, vil lansere pengepolitiske lettelser i form av et statsobligasjonskjøpsprogram.Valutaer i fremvoksende økonomier styrker seg på denne forventningen.- Det finnes et par eksterne sjokk som kan trigge markedet til å bryte ut av komfortsonen, sier direktør Toby Lawson hos Newedge Group i Sydney til Bloomberg. - Mens investorer ser på geopolitisk risiko i Ukraina og Irak, hersker en slags ro i markedene, ettersom nøkkeltallene fra USA er sterke. Forventningen er at ECB vil komme med noe stimulanse, siden Europa generelt ser ut til å være i en deflasjonssituasjon, føyer han til.Våpenhvile i Ukraina? Investorene i New York lot seg berolige over utsikter til en snarlig våpenhvile i Øst-Ukraina, selv om uklarhet hersker rundt betingelsene.- Dette er en fordel for markedet. Det reduserer usikkerheten noe, og antyder at investorer vil ha én halerisiko mindre å hanskes med, sier global aksjetrateg James Butterfill hos Coutts til Reuters.- Det betyr ikke at Ukraina-krisen er over, men det er et skritt i riktig retning, fortsetter han.Nick Raich, toppsjefen for analysehuset The Earnings Scout, mener konflikten mellom Russland og Ukraina er mer for tradere, og ikke langsiktige investorer. - Ser vi på økonomiske nøkkeltall, gjør USA det bra, mens resten av verden bremser ned, sier han til CNBC.Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Børs