Børshopp i Japan dagen før dagen

En svakere yen sender Tokyo-børsen opp tirsdag morgen.

AP Photo
Børs

Flere av de asiatiske børsene utenfor Japan faller tirsdag morgen.  MSCI Asia Pacific Excluding Japan Index er ned 0,6 prosent i Hong Kong. Ifølge Bloomberg ligger indeksen an til den laveste sluttnoteringen siden 18. august.I Japan peker derimot pilene oppover. En svakere yen før Shinzo Abe annonserer sin nye regjering onsdag bidrar til å sende Topix-indeksen til det høyeste nivået på syv måneder. Yen er på det laveste nivået mot dollar siden januar (104,87). Topix-indeksen er opp 1,2 prosent, mens Nikkei-indeksen stiger 1,4 prosent.I Hong Kong faller Hang Seng 0,6 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 0,8 prosent.I Shanghai stiger CSI 300 0,1 prosent. Straits Times i Singapore er opp 0,3 prosent.

Nyheter
Børs