Børsmelding sender aksje til værs

Mandag peker pilen opp på Oslo Børs.

aksje kvinner analytiker megler.jpg
Børs

Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 614,52, opp 0,71 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 103,04 dollar, ned 0,15 prosent.Statoil klatrer 0,92 prosent til 175,60 kroner. Veien videre I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning hevder investeringsdirektør Stig Myrseth at oppsiden på børsen kan være mye større enn du aner.- Vi ser få tegn til noen snarlig krise i verdensøkonomien. Det er vanskelig å identifisere resesjonsutløsende ubalanser, og med lav inflasjon og fortsatt mye ledig kapasitet bør veksten kunne fortsette i minst et par år til, skriver Myrseth.Han minner samtidig om at forholdene aldri har ligget bedre til rette for fremveksten av bobler.North EnergyNorth Energy har inngått en avtale med Dana Petroleum Norway AS, der North Energy overtar 18 prosent eierandel i lisens 484.Ifølge en børsmelding vil lisens 484 etter gjennomføring av avtalen bestå av North Energy med 53 prosent eierandel, Noreco (operatør) med 15 prosent eierandel, Dana Petroleum med 12 prosent eierandel, Explora Petroleum med 10 prosent eierandel, og EoN Ruhrgas med 10 prosent eierandel.Aksjen hopper 6,44 prosent til 4,79 kroner.GoodtechVidar Låte fratrer som konsernsjef i Goodtech. Ifølge en børsmelding vil Arve Teie tiltre i stillingen som fungerende konsernsjef.- Vidar har, i samarbeid med styret, funnet det riktig å fratre for å skape rom for de pågående prosessene knyttet til vurdering av Goodtechs strukturelle og strategiske alternativer, sier styreformann Stig Grimsgaard Andersen.Selskapets finansielle målsettinger for annet halvår 2014 står uforandret.Siden nyttår har aksjen falt 18,55 prosent.NorwegianEkteparet Kim og Reidun Lundgren bygde opp Air Berlin til et av Europas største flyselskaper. Så skapte oppkjøp og langdistanseruter problemer.I et intervju med DN sier ekteparet at Norwegian fort kan gå i samme felle.- Det minuttet du tar av på langdistanse, får du utfordringer av helt andre dimensjoner innen logistikk, crew og så videre, sier Kim Lundgren.Aksjen klatrer 0,97 prosent til 207,50 kroner.