Børsmelding senker aksje

Kjedelig børsmelding skaper problemer på en ellers positiv Oslo Børs.

Foto: Scanpix
Børs

Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 617,51, opp 0,22 prosent.- Aksjene på Wall Street steg en god del etter at Oslo Børs stengte fredag ettermiddag. Det er naturlig at det vil bringe med seg noe optimisme blant investorene i dag, i alle fall i åpningsminuttene, skriver Netfonds i dagens morgenrapport.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 100,85 dollar, opp 0,03 prosent.Statoil klatrer 0,06 prosent til 180,50 kroner.DNODNO har ifølge en børsmelding fått innvilget en toårig forlengelse av sin produksjonsdelingsavtale for blokk SL18 i Somaliland.Den første leteperioden vil nå forfalle 8. november 2017.DNO eier 50 prosent av leteblokken.DNO stiger 1,62 prosent til 19,46 kroner. DiagenicDiagenic at selskapet har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale om å kjøpe NEL Hydrogen. Prsisen er 120 millioner kroner på selskapsverdibasis.Det opplyses at kjøpet vil bli finansiert gjennom 40 millioner kroner i kontanter, samt utstedelse av nye aksjer i Diagenic til kurs 0,65 kroner.Aksjen omsettes for 0,88 kroner, opp 1,15 prosent.Sevan DrillingSevan Louisiana fortsetter å møte problemer relatert til enhetens utblåsningsventil (BOP) og støttesystemer.Ifølge en børsmelding er det opprinnelige problemet med BOPen er løst. Det viser seg nå at støttesystemet trenger ytterligere reparasjoner og utskiftninger før operasjonen gjenopptas.Det er ventet at Sevan Louisiana vil være i drift igjen innen utgangen av september.Sevan Drilling faller 6,32 prosent til 2,52 kroner.BW OffshoreThyl Kint, teknisk direktør (CTO) i BW Offshore, kjøpte på fredag 100.000 aksjer i BW Offshore til en kurs på 8,14 kroner stykket, tilsvarende 814.000 kronerEtter denne transaksjonen har Kint og nærstående 215.551 aksjer i selskapet.Aksjen stiger 2,21 prosent til 8,31 kroner.