De norske aksjene i USA og Canada

Det ble en sterk fredag i USA sett med norske øyne.

wall street, newyork
Børs

Amerikanske aksjer fortsatte opp fredag, og løftet S&P 500 til ny rekordnotering.Positive makrotall fra USA trumfet geopolitisk uro.- Det "bullishe" sentimentet fortsetter å øke; Det var ingen pen start på august-måned, men den slutter med solidgevinst, sier sjeføkonom ved Rockwell Global Capital, Peter Cardillo, til CNBC.com.Han utelukker ikke at man i september vil se et kjøligere marked.Dow Jones steg 0,11 prosent til 17.098,45, mens Nasdaq endte opp 0,50 prosent til 4.580,27.S&P 500 endte opp 0,33 prosent til 2.003,37.En rekke toppaksjer var i tet. Blant annet steg Tesla solid etter at det ble kjent at den elektriske bilprodusenten vil samarbeide med China Unicom i Kina. Apple steg på nyheten om at selskapet vil samarbeide med den nederlandske chipprodusenten NXP om å integrere et "pay-by-touch"-element i deres smarttelefoner.Slik gikk det med de norske aksjene:

Nyheter
Børs