Dette vil påvirke Oslo Børs

Børsen åpner i kjølvannet av nedtur på Wall Street og gevinstsikring i Asia.

Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Børs

Netfonds tror Oslo børs åpner ned 0,32 prosent i dag:«ECB overrasket markedene med å senke styringsrenten til rekordlave 0,05 % på gårsdagens møte, i tillegg ble renten som bankene får for innskudd i sentralbanken senket til -0,20 %. Det betyr at bankene som velger å plassere overskuddslikviditet i ECB må betale 0,20 % i året for å gjøre det. Hvorvidt dette er nok for å få fart på veksten og inflasjonen er en annen sak. Det positive, slik vi ser det, er at euroen svekket seg betydelig mot alle valutaer, noe som er helt avgjørende for at ECB skal lykkes med sine tiltak. Av aksjene i vår portefølje, NetfondsXtra, er det Norsk Hydro som drar mest nytte av stimulansene fra ECB. Hydro steg forøvrig 2,6 % i gårsdagens handel», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra meglerhuset.Av viktige hendelser i dag nevnes kun Non-farm Payrolls fra USA (14:30).Gevinstsikring i Asia Gevinstsikringen fortsetter i Asia fredag, etter de siste ukenes oppgang og i påvente av fredagens non-farm payrolls.Torsdagens ADP-rapport viste at det ble skapt færre arbeidsplasser i privat sektor enn det som var ventet i august, noe som også kan ha senket forventingene til dagens viktige, og kanskje månedens viktigste, økonomiske nøkkeltall.Fredagens rapport er ventet å vise en økning på 230.000 arbeidsplasser, opp fra 209.000 i juli, og en ledighetsrate på 6,1 prosent, ned fra 6,2 prosent i juli.MSCI Asia Apex 50 faller 0,8 prosent.Topix i Tokyo faller 0,2 prosent til 1.293,78 mens Nikkei 225 er opp marginale 0,07 prosent til 15.687,75.I Hong Kong faller Hangs Seng indeksen 0,26 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,6 prosent og Kospi i Sør Korea faller 0,5 prosent. På Taiwan faller børsen 0,54 prosent.Unntakene er CSI 300 og Shanghai Composite i Kina, som er opp henholdsvis 0,35- og 0,3 prosent.Wall Street snudde De amerikanske markedene falt torsdag for tredje dag på rad, etter å ha vært på rekordnivåer tidligere på dagen.Dow Jones endte ned 0,05 prosent til 17.069,58, Nasdaq falt 0,22 prosent til 4.562,29, mens S&P 500 falt 0,15 prosent til 1.997,65. Sistnevnte har dermed hatt sin lengste sammenhengende nedtur siden juni.Energisektoren falt mest av samtlige 10 hovedgrupper på S&P 500 i dag, med en nedtur på 1,3 prosent.Nedturen på Wall Street skjedde ifølge CNBC etter at investorene snudde fokus fra ESBs overraskende rentekutt til dagens amerikanske arbeidsmarkedsrapport for august som kommer kl. 14:30 norsk tid, samt fallende oljepris.Det er ventet en ledighet på 6,1 prosent.Et John Fredriksen-selskap stupte 13 prosent på NYSE, og endte dermed 10 prosent lavere enn i Oslo.Her finner du oversikten over de norske aksjene i USA og CanadaOslo Børs falt torsdag Oslo Børs falt fra start torsdag, men endte opp. Hovedindeksen steg 0,5 prosent til 621,02. Omsetningen var på 3,7 milliarder kroner.Utviklingen skjedde i kjølvannet av blandet utvikling i New York onsdag og stort sett fallende Asia-børser tidligere i dag.Hovedindeksen er opp 2,5 prosent den siste måneden, og 13,2 prosent hittil i år.Investorene rettet blikket mot rentemøtet i Den europeiske sentralbanken (ECB), samt flere sentrale nøkkeltall fra USA, deriblant ADP-rapporten.Klokken 13:45 slapp ECB bomben; styringsrenten kuttes med 0,10 prosentpoeng til 0,05. Beslutningen, som ikke var enstemmig, tok markedet på sengen og førte umiddelbart til oppgang på børsen.På pressekonferansen litt senere slapp sentralbanksjef Mario Draghi nok en bombe. ESB vil allerede i oktober begynne å kjøpe private verdipapirer.OljeprisenEt fat Brent-olje omsettes fredag morgen for 101,76 dollar, ned 0,07 prosent i dagens handel. Til sammenlikning var prisen 102,57 dollar fatet ved børsslutt torsdag.Dette skjer i dag: Fredag 5. september- Japan: Ledende indikatorer, foreløpig for juli kl. 07:00- Tyskland: Industriproduksjon, juli kl. 08:00- Sverige: Industriproduksjon, juli kl. 09:30- Norge: Industriproduksjon, juli kl. 10:00- USA: Arbeidsmarkedsrapport, august kl. 14:30. Ventet 230.000 med en ledighet på 6,1 prosent.- SAS: Månedlige trafikktall for august kl. 11:00Flere nøkkeltall med forventinger

Nyheter
Børs