Dette vil påvirke Oslo Børs

Børsen åpner i kjølvannet av blandede tall i New York og bredt børsfall i Asia.

Roger Berntsen - Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds tror Oslo Børs åpner ned 0,13 prosent torsdag:«I dag vil det meste handle om rentemøte i ECB. Det er ventet at den europeiske sentralbanken står klar til å sette i gang seddelpressen enten ved dette møte eller det neste, fordi inflasjonen i regionen nærmer seg null. ECB er for øvrig den eneste av de store sentralbankene i verden som ikke har trykket penger etter finanskrisen. Dette har ført til svekket konkurransekraft ovenfor Asia og USA, med dertil lav vekst, lav inflasjon og vedvarende høy arbeidsledighet», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport.Viktige hendelser i dag; EU: ECB Interest Rate Decision (13:45). USA: ADP Report (14:15), Jobless Claims, International Trade, Productivity and Cost (14:30), PMI Service Index (15:45), ISM Service Index (16:00).Børsfall i Asia Asiatiske børser flest faller torsdag. I Tokyo faller Nikkei 0,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned omtrent like mye.Hang Seng i Hong Kong står også i minus 0,3 prosent, mens Taiwan-børsen går tilbake 0,5 prosent.Følg utviklingen i Asia her. Vi tar også med Sydney-børsen og Straits Times i Singapore, som faller hhv. 0,5 og 0,3 prosent.Lyspunkter er Shanghai, der large cap-indeksen CSI 300 stiger 0,2 prosent. Seoul-børsen er opp like mye. At sistnevnte stiger, henger sammen med en oppgang på rundt to prosent i Samsung, som nå har sluppet to nye Galaxy Note-telefoner.Skagen-favoritten lanserte samtidig Gear, en slags adapter som gjør phablets (phones + tablets) til 3D-skjermer. Lanseringene fikk Apple til å gå på en lei skrell på Wall Street i går kveld.Blandet i New York De amerikanske børsene endte blandet onsdag.Dow Jones steg 0,1 prosent til 17.078,28, Nasdaq falt 0,6 prosent til 4.572,57, mens den bredere S&P 500-indeksen trakk ned 0,1 prosent til 2.000,72Sistnevnte var oppe i 2.009,28 på sitt høyeste, og satte da ny intradag all-time high. Investorene lot seg i tidlig handel berolige over utsikter til en snarlig våpenhvile i Øst-Ukraina, selv om uklarhet hersker rundt betingelsene.- Dette er en fordel for markedet. Det reduserer usikkerheten noe, og antyder at investorer vil ha én halerisiko mindre å hanskes med, sier global aksjetrateg James Butterfill hos Coutts til Reuters.- Det betyr ikke at Ukraina-krisen er over, men det er et skritt i riktig retning, fortsetter han.Nick Raich, toppsjefen for analysehuset The Earnings Scout, mener konflikten mellom Russland og Ukraina er mer for tradere, og ikke langsiktige investorer. - Ser vi på økonomiske nøkkeltall, gjør USA det bra, mens resten av verden bremser ned, sier han til CNBC.Apropos gårsdagens USA-tall steg industriordrene over 10 prosent i juli, men kom likevel inn svakere enn ventet. Sterke tall for bilsalget ble også sluppet.Opptur i Oslo Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 617,73 , etter en oppgang på 0,4 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.013 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed steget 12,6 prosent så langt i år, og 1,9 prosent den siste måneden.REC Silicon viste vei blant de mest omsatte aksjene, og steg 6,2 prosent til 3,14 kroner etter at Pareto har startet dekning av REC-aksjene med kjøpsanbefalinger.Dette skjer i dagMakro, Norge (SSB)Tidsskriftet Økonomiske analyser 4/2014. Konjunkturtendensene for Norge og utlandetArbeidskraftkostnadsindeks, 2. kvartal 2014, foreløpige tallForetak, 2. kvartal 2014Funksjonshemmede, arbeidskraftundersøkelsen, 2014Innvandrere etter innvandringsgrunn, 1. januar 2014Makro, utenlandsJapan: RentebeslutningFrankrike (07:30): ILO ledighet, 2. kvartalTyskland (08:00): Industriordre, juliSverige (09:30): RentebeslutningStorbritannia (13:00): RentebeslutningØMU (13:45): RentebeslutningUSA (14:15): ADP-rapport, augustØMU (14:30): Pressekonferanse med sentralbanksjef DraghiUSA (14:30): Førstegangssøkende ledighetstrygd, per 30. augustUSA (14:30): Handelsbalanse, juliUSA (14:30): Produktivitet endelig, 2. kvartalUSA (15:45): PMI tjenester endelig, augustUSA (16:30): DOE, ukentlige oljelagertallUSA (16:30): DOE, ukentlige gasslagertallLegg også merke til at Norwegian legger frem månedlige trafikktall for august. Tallene slippes klokken 08:00.Kilder: SSB, TDN Finans

Nyheter
Børs