Dette vil påvirke Oslo Børs

Netfonds' Roger Berntsen tror børsen vil åpne opp i dag.

Foto: Finansavisen
Børs

Venter oppgang fra start i OsloNetfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,25 prosent i dag."Både de amerikanske og asiatiske børsene endte opp etter at Oslo Børs stengte fredag, dermed ligger alt til rette for en positiv start på aksjehandelen i dag. Når det er sagt, det kinesiske PMI tallene kom inn litt svakere enn ventet i natt, noe som kan redusere stemningen litegrann. Denne uken er det for øvrig duket for nytt rentemøte i ECB (den europeiske sentralbanken). Vi venter at sentralbanken vil lansere en amerikansk versjon av QE (kvantitativ lettelse), noe som vil være positivt for europeiske aksjer. Det er ingen viktige hendelser i dag", skriver meglerhuset.Oppgang i AsiaMandag peker pilen opp på Tokyo-børsen. Nikkei 225-indeksen har lagt på seg 0,26 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,30 prosent.I Kina har Shanghai Composite-indeksen klatret 0,56 prosent selv om dagens nøkkeltall ikke innfridde analytikernes forventninger.I dag har det blitt kjent at kinesisk PMI endte på 51,1 i august, mot 51,7 måneden før. Ifølge Bloomberg var det ventet en indeks på 51,2.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,17 prosent mens Singapores Straits Times-indeks er ned 0,43 prosent.OljeprisenBrent oktober-olje omsettes i dag for 103,20 dollar fatet, mens prisen var 102,99 dollar fatet dabørsen stengte fredag.Beste august på 14 år Amerikanske aksjer fortsatte opp fredag, og løftet S&P 500 til ny rekordnotering.Positive makrotall fra USA trumfet geopolitisk uro.- Det "bullishe" sentimentet fortsetter å øke; Det var ingen pen start på august-måned, men den slutter med solidgevinst, sier sjeføkonom ved Rockwell Global Capital, Peter Cardillo, til CNBC.com.Han utelukker ikke at man i september vil se et kjøligere marked.Dow Jones steg 0,11 prosent til 17.098,45, mens Nasdaq endte opp 0,50 prosent til 4.580,27.S&P 500 endte opp 0,33 prosent til 2.003,37.En rekke toppaksjer var i tet. Blant annet steg Tesla solid etter at det ble kjent at den elektriske bilprodusenten vil samarbeide med China Unicom i Kina. Apple steg på nyheten om at selskapet vil samarbeide med den nederlandske chipprodusenten NXP om å integrere et "pay-by-touch"-element i deres smarttelefoner.Også Google, Amazon og Johnson & Johnson utmerket seg positivt fredag.Slik gikk det med de norske aksjeneOslo Børs ned fredagOslo Børs fikk en rød ukesavslutning, etter at hovedindeksen falt 0,56 prosent til 610,17 fredag.Det ble i dag omsatt for 2,87 milliarder kroner på børsen.Dette skjer i dag:I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:*             Japan, PMI Industri, august*             Kina, PMI industri, august*             Kina, HSBC PMI industri, august*             India (07:00), PMI industri, august*             Tyskland (08:00), BNP endelig, 2. kvartal*             Sverige (08:30), PMI industri, august*             Norge (09:00), PMI, august*             Spania (09:15), PMI industri, august*             Italia (09:45), PMI industri, august*             Frankrike (09:50), PMI industri, august*             Tyskland (09:55), PMI industri, august*             ØMU (10:00), PMI industri, august*             Norge (10:00), Kredittindikatoren K2, juli*             UK (10:30), PMI industri, august*             USA, Labor Day, alle markeder stengt