Dette vil påvirke Oslo Børs

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds ser Oslo Børs opp fra start.

Foto: Finansavisen
Børs

Ser Oslo Børs oppoverNetfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,42 prosent i dag. "Aksjene på Wall Street steg en god del etter at Oslo Børs stengte fredag ettermiddag. Det er naturlig at det vil bringe med seg noe optimisme blant investorene i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Ferske tall fa Kina i natt viste at eksporten i landet steg med 9,4 % (annualisert) i forrige måned, mens importen falt 2,4 %. Dette var for øvrig ikke nok til å løfte de asiatiske børsene, som endte svakt ned mandag. Det er ingen viktige hendelser i dag", skriver Netfonds.Venter blandet utvikling i EuropaIfølge Reuters ventes FTSE 100 i London ned 0,2 prosent fra start, mens CAC 40 i  Paris og DAX i Frankfurt ventes opp 0,1 og 0,4 prosent.Hvor går børsen fremover? "Utviklingen forrige uke var positiv og lover godt for kommende uke, men faren er ikke over riktig ennå", het det i Søndagens aksjetips. Les mer her.Blandet i AsiaJapans BNP falt 7,1 prosent annualisert i andre kvartal 2014. Det var ventet en nedgang på syv prosent.Den japanske Nikkei 225-indeksen endte opp 0,2 prosent mens den bredere Topix-indeksen kan vise til en oppgang på 0,4 prosent.Hang Seng-indeksen i Hong Kong har falt 0,31 prosent mens Singapores Straits Times-indeks er ned 0,20 prosent.Mandag morgen har det blitt kjent at Kinas handelsbalanse viste et overskudd på 49,84 milliarder dollar i august 2014, fra et ikke revidert overskudd på 47,30 milliarder dollar måneden før.Ifølge TDN Finans var det ventet et overskudd på 40 milliarder dollar.Den kinesiske børsen holder stengt mandag.Oljeprisen mot 100 dollarEt fat Nordsjøolje omsettes for 100,82 dollar, opp 0,1 prosent, mens prisen var 101,67 dollar da børsen stengte fredag.Ny rekord i USABørsene i New York utraderte tapene, og steg fredag. Indeksene fikk dermed sin femte uke på rad med opptur, mens S&P 500 satte ny rekord.Dermed lot ikke investorene seg skremme av de overraskende svake Nonfam payroll-tallene som kom inn godt under forventning med 142.000 nye jobber utenfor jorbrukssektoren.Investorenes optimisme ligger blant annet i at ledighetsraten som ventet kom inn på 6,1 prosent.Dow Jones steg 0,4 prosent til 17.137,36, S&P 500 steg 0,5 prosent til 2.007,71, mens Nasdaq endte opp 0,45 prosent til 4.582,90.Flere John Fredriksen-aksjer endte markant høyere enn i Oslo. Slik gikk det med de norske aksjene.Nedtur på Oslo Børs etter USA-tallHovedindeksen på Oslo Børs falt fredag 0,79 prosent før den sluttet på 616,14 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,4 milliarder kroner. Nedturen kom i kjølvannet av den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten.I løpet av uken som gikk steg Oslo Børs 0,4 prosent, mens hovedindeksen er opp 12,26 prosent hittil i år.Dette skjer i dag:I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:*             Japan, Driftsbalanse, juli*             Japan, BNP endelig, 2. kvartal*             Kina, Handelsbalanse, august*             Tyskland (08:00), Handelsbalanse, juli*             ØMU (10:30), Sentix investortillit, september*             OECD (12:00), Ledende indikatorer, september