En usedvanlig kjedelig dag på børsen

Oslo Børs stiger 0,4 prosent. Det er i grunnen det du trenger å vite.

Oslo Børs. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
Børs

Det er en kjedelig dag på Oslo Børs, nærmest blottet for interessante hendelser. Klokken 11:15 er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 615,85. Det er dermed 2,6 prosent opp til all time high-noteringen på 632,37, satt 24. juni.Så langt i år har børsen steget 12,2 prosent.Det har vært en relativt begivenhetsfattig morgen og formiddag.  Nå rettes fokuset mot rentemøtet i den europeiske sentralbanken, amerikanske jobbtall og NATO-møte senere i uken.Oljeprisen ned 1 dollar fra i gårOljeprisen faller. Nå handles Brent-olje for 101,97, ned 0,8 prosent. Da børsen stengte mandag var prisen 103,06 dollar.Statoil, som steg 2,5 prosent i går, er opp 1,5 prosent til 181,10 kroner. Ifølge Reuters hever Deutsche Bank aksjen fra hold ti kjøp.DNO stiger 1,9 prosent til 19,35 kroner.Nytt fra Noreco Norwegian Energy Company (Noreco) produserte i gjennomsnitt 2.775 fat oljeekvivalenter (oe) per dag i august 2014. I juli var produksjonen 6.979 fat.Huntington-feltet var stengt fra 31. juli til 26. august på grunn av planlagte vedlikeholds-arbeider på gasstransportsystemet CATS og om bord på produksjonsplattformen Voyageur Spirit. I det ordinær produksjon skulle gjenopptas, oppstod det tekniske problemer. Det vil være nødvendig å skifte ut utstyr om bord på plattformen for at det igjen skal være mulig å oppnå maks produksjon. Det vil i den forbindelse være nødvendig å stenge produksjonen helt i minimum sju dager, opplyser selskapet.Noreco stiger 7,7 prosent, altså ett øre, til 14 øre.Hexagon-topp kjøper aksjer Jack Schimenti, sjef for Hexagon Composites heleide Hexagon Lincoln, kjøpte mandag 4.500 aksjer i Hexagon Composites ASA til snittkurs 30,60 kroner per aksje. Posten kostet dermed 137.700 kroner.Markedet er ikke imponert, og sender Hexagon ned 3,1 prosent til 28,30 kroner.Cecon svakestCecon topper fortsatt taperlisten med minus 23,5 prosent til 65 øre. Omsetningen er fortsatt på svimlende 435 kroner.TungvekterneBlant de større aksjene utmerker PGS seg med et fall på 1,5 prosent.  Yara  og REC Silicon er ned henholdsvis 0,4 og 2,0 prosent.