Evry-jobber kan havne i India

5.000 jobber i Evry i Norge i dag. Et salg av selskapet kan bety at mange av jobbene i stedet havner i India.

Børs

Dersom Telenor og Posten selger IT-konsernet Evry, vil trolig flyttingen av arbeidsplasser til India trappes opp, skriver Finansavisen.– Jeg tror definitivt at en ny eier av Evry vil øke graden av offshoring. Dette er i og for seg noe Evry allerede har prosjekter på, men det kan tenkes at denne utviklingen akselereres med en ny eier, sier analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities.Dersom en private equity-aktør får tilslaget på Evry, vil lønningene, som står for halvparten av kostnadene, være et sted å se etter synergier.Arbeidsplasser kan dermed flyttes fra Norge og Sverige til «Global Sourcing»-avdelingene i India og Ukraina.Evry har 5.000 medarbeidere i NorgeLes hele artikkelen i Finansavisen tirsdag