Fallende oljepris - børsen ser rødt

Oslo Børs har snudd fra opptur til nedtur i løpet av formiddagen.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs stod hovedindeksen i 617,51, opp 0,22 prosent.Siden den gang har børsen snudd, og ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,22 prosent til 614,76.Oljeprisen under 100 dollar Et fat Nordsjøolje omsettes ved lunsjtider for 99,89 dollar, ned 0,92 prosent i dagens handel.Prisen har vært nede i 99,76 dollar fatet, noe som er den laveste prisen siden 24. juni 2013.Statoil faller 0,44 prosent til 179,60 kroner.DNODNO har ifølge en børsmelding fått innvilget en toårig forlengelse av sin produksjonsdelingsavtale for blokk SL18 i Somaliland.Den første leteperioden vil nå forfalle 8. november 2017.DNO eier 50 prosent av leteblokken.Les også: Spår kursrally for DNODNO stiger 2,92 prosent til 19,71 kroner.DiagenicDiagenic at selskapet har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale om å kjøpe NEL Hydrogen. Prsisen er 120 millioner kroner på selskapsverdibasis.Det opplyses at kjøpet vil bli finansiert gjennom 40 millioner kroner i kontanter, samt utstedelse av nye aksjer i Diagenic til kurs 0,65 kroner.Aksjen omsettes for 0,91 kroner, opp 4,6 prosent.Sevan DrillingSevan Louisiana fortsetter å møte problemer relatert til enhetens utblåsningsventil (BOP) og støttesystemer.Ifølge en børsmelding er det opprinnelige problemet med BOPen er løst. Det viser seg nå at støttesystemet trenger ytterligere reparasjoner og utskiftninger før operasjonen gjenopptas.Det er ventet at Sevan Louisiana vil være i drift igjen innen utgangen av september.Sevan Drilling faller 6,69 prosent til 2,51 kroner.BW OffshoreThyl Kint, teknisk direktør (CTO) i BW Offshore, kjøpte på fredag 100.000 aksjer i BW Offshore til en kurs på 8,14 kroner stykket, tilsvarende 814.000 kronerEtter denne transaksjonen har Kint og nærstående 215.551 aksjer i selskapet.Aksjen stiger 1,48 prosent til 8,25 kroner.Höegh LNGKontraktssituasjonen i Höegh LNG, med langsiktige avtaler, solide motparter og god inntjening, gir etter DNB Markets' syn en sterk plattform for videre vekst innen segmentene for FSRU- og FLNG-enheter."I tillegg har selskapet fortsatt muligheter til å overføre flere enheter til MLP-selskaper fremover, og dermed både frigjøre finansiering og sikre stabile utbytteinntekter", heter det i dagens morgenrapport.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Höegh LNG med et kursmål på 109 kroner pr aksje.Aksjen stiger 2,9 prosent til 88,75 kroner.