Forbereder tidenes arveoppgjør

Samsungs toppsjef er alvorlig syk og sønnen gjør seg klar til å overta.

Børs

Siden i mai har Samsungs toppsjef Lee Kun-Hee ligget på intensivavdelingen ved Samsung Medical Center i Seoul. Ifølge en kort pressemelding hadde han et hjerteinfarkt og kollapset. Han lå i koma i flere uker, ifølge DN.Nå gjennomføres det konsolidering, oppkjøp og børs­notering av familie­eide selskaper for å betale en arveskatt på minst 30 milliarder kroner, når sønnen står klar til å overta.DN skriver at den 46 år gamle sønnen har gradvis fått større ansvar de siste 15 årene i Samsung-organisasjonen. Lee Jae-yong skal være utpekt til farens etterfølger. Jay Y. Lee, som han er kjent som internasjonalt, har aldri gitt offisielle intervjuer.– Vi vet ikke hva han kan utføre. Alle har alltid visst at han vil bli den nye keiseren så han har ikke vært nødt til å bevise noe som helst, sier rektor Chang Sea-jin ved National University of Singapore, som har skrevet boken «Sony vs. Samsung» til Bloomberg.Mandag ble det kjent at Samsung Heavy Industries, hvor blant annet skipsverftene inngår, vil fusjonere med Samsung Engineering, skriver avisen.– En overføring av makten er underveis i Samsung-gruppen. Helsetilstanden til styreformann Lee Kun-hee har ikke vist noen forbedring på flere måneder, ifølge journalist Kim Yoo-chul hos Korea Times.Ifølge mediene skal arbeidet med troneskifte være fullført i november. Holdingselskapet, hvor familien har kontroll over Samsung-konglomeratet, planlegges å bli børsnotert i Seoul. Dette vil også frigi kapital slik at familien kan betale rundt 32 milliarder kroner i arveskatt.

Nyheter
Børs