Fra 3.500 til 70 kontoransatte i SAS

For ni år siden hadde SAS 3.500 kontoransatte mens tallet nå er 70. Effektivisering er årsaken, ifølge flyselskapet.

Rickard Gustafson - Foto: Scanpix
Børs

– I 2005 var det 3.500 administrativt ansatte i det som var det sammenslåtte SAS Braathens. Ved utgangen av fjoråret var vi 100 ansatte. I mai i år var det 70 igjen, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagens Næringsliv.Han sier at SAS har fjernet mange doble og triple stillinger som overlappet hverandre.Mens det i 2005 var 32.500 ansatte i SAS, er det i dag rundt 12.000 ansatte. På de ni årene er datterselskaper solgt unna eller slått sammen, virksomheter outsourcet og det er blitt færre ansatte i organisasjonen. Flere av dagens ansatte må også gå. De overflødige stillingene er kartlagt som en følge av tidligere omorganiseringer.– Rundt 300 administrative stillinger forsvinner, hovedsakelig i Stockholm, sier informasjonssjefen til avisen.Til tross for at det har blitt langt færre kontoransatte er det også rekruttering til SAS i Norge. Flyselskapet har ansatt 120 nye kabinansatte så langt og i år, og flere skal ansettes. Det hentes også inn flere ansatte til cockpitene, opplyser Johansen.– På grunn av generasjonsskifte vil vi ansette minst 100 nye piloter i året i Norge, sier flyinstruktør og kaptein i SAS, Espen Skaar til avisen.