Fredriksen dumper aksjer for 11 milliarder kroner

Hovedaksjonær i Golar LNG, World Shipholding, selger seg kraftig ned i selskapet.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Golar LNG opplyser at 27.826.087 aksjer eid av hovedaksjonær World Shipholding legges ut i annenhåndsmarkedet, heter det i en melding fra selskapet.World Shipholding Ltd. er indirekte kontrollert av stiftelser etablert av John Fredriksen til fordel for hans nærmeste familie.I meldingen heter det at World Shipholding venter å tilby tilretteleggerne en 30-dagers opsjon på ytterligere 4.173.913 aksjer.Bank of America, Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs & Co., Morgan Stanley og RS Platou Markets er tilretteleggere, mens Arctic Securities, BNP Paribas, DNB Markets og Pareto Securities er medtilrettelegger, fremgår det av meldingen.Golar LNG sluttet ned 2,3 prosent til 60,34 dollar pr aksje på Nasdaq-børsen i USA torsdag.Ifølge tegningspapirer er prisintervallet 57-59 dollar pr aksje.World Shipholding Limited sitter på totalt 36.755.080 aksjer i Golar LNG som tilsvarer en eierandel på 45,71 prosent.Aksjen har steget 66,3 prosent siden nyttår og ligger bare 8,23 prosent under all-time high.Golar LNG er et flytende naturgass rederi basert i London og registrert i Bermuda. Selskapet opererer 13 LNG-skip og er kontrollert av John Fredriksen.

Nyheter
Børs