Hagens russiske mareritt

Stein Erik Hagens sjokoladeeventyr i Russland har vært et mareritt de siste to årene, skriver DN.

Børs

- Russland er et tøft marked, og vi har ikke greid å få det til, innrømmer Paul Jordahl, sjef for Orkla Brands International, overfor avisen.Orkla varslet i februar at det skal selge hele den russiske virksomheten. Det skjer ti år etter at selskapet kjøpte den russiske sjokoladeprodusenten Sladco.Det er to hovedgrunner til at Orkla ikke har fått det til i Russland; de var for små, og ble til slutt skviset ut av internasjonale og lokale produsenter.- Det har vært krevende å etablere en attraktiv portefølje i Russland, fordi tilbudet fra andre aktører er så enormt. Du blir fort en kopi. Jeg er irritert over at vi ikke har fått det til bedre, sier Jordahl til DN.Godteributikken i Russland har ifølge avisen vært årsaken til milliontap for Orkla International de siste årene. I perioden 2009 til 2013 var driftsresultatet før avskrivninger minus 86 millioner kroner.

Nyheter
Børs