- Han har misbrukt mitt og Kjell Inge Røkkes navn

Det er typisk Rød å utnytte menneskers kjendisnavn, sier arkitekt Finn Sandmæl.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 08.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
En lånesøknad fra utroskapsdømte Mårten Røds selskap, Eksportconsult, til Pareto Bank får kjendisarkitekt Finn Sandmæl til å se rødt, skriver DN.I søknaden redegjør Rød for selskapets hytteprosjekt på Oppdal sammen med Sandmæl. Videre opplyser Rød at de har overtalt milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkke til å bygge en hytte i nærheten.- Rød har misbrukt mitt navn. Det er typisk ham å utnytte menneskers kjendisnavn, sier Sandmæl om lånesøknaden.Ifølge avisen ble søknaden lagt frem i en tvistesak forrige uke mellom Røds kone, Kari Midttømme Rød, og Marine Subseas konkursbo om Mårten Røds verdier.– Generelt er det et faktum at Kjell Inge Røkkes navn blir brukt og misbrukt i mange sammenhenger, enten for å få oppmerksomhet eller for egen vinning. Røkke tar selvfølgelig sine valg på et selvstendig grunnlag, skriver Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng i en sms til DN.Røds advokat Geir Knutsen ønsker ikke å kommentere kritikken fra Sandmæl til avisen men bekrefter at Sandmæl har vært med på hytteprosjektet.