Høstrush mot børs - nå kommer lokomotivene

De store selskapene ser mot Oslo Børs. Før jul kan Entra Eiendom, XXL Sport & Villmark og Get bli notert.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Hittil i år har 12 selskaper ringt i Oslo Børs-bjellen, men foreløpig har lokomotivene glimret med sitt fravær, skriver Finansavisen.Både Lindorff og Vismas noteringsplaner ble lagt i skuffen da private equity-fond la nok penger på bordet.I løpet av de neste par månedene er det imidlertid et knippe store selskaper som kan havne på børs.- Egnet for børsEntra ligger an til å bli årets største notering på Oslo Børs. Det statlige eiendomsselskapet har en portefølje på 27 milliarder kroner, og de finansielle rådgiverne vurderer både et salg og en børsintroduksjon.- Det er ikke så mye nytt å kommunisere rundt privatiseringsprosessen. Vi mener fortsatt at Entra er et selskap som er godt egnet for børs, sier konsernsjef Klaus-Anders Nysteen til Finansavisen.Digital-TV- og bredbåndsleverandøren Get skal også være børsklar. Mandag skrev Reuters at flere beilere – deriblant EQT, TDC og BC Partners – er interessert i selskapet, og at prisforventningen hos Goldman Sachs og Quadrangle er rundt 11,5 milliarder kroner inkludert gjeld.I starten av juli ble det også kjent at EQT hadde valgt Goldman Sachs og ABG Sundal Collier som tilretteleggere for en mulig børsnotering av XXL Sport & Villmark.I tillegg til Entra, XXL, Get og Aker Solutions’ Akastor er det flere små og mellomstore selskaper som går med planer om å få sin egen ticker.Blant annet har Aurora LPG, som prises til 1,9 milliarder kroner på OTC-listen, sendt en søknad til Oslo Børs.Les hele saken i onsdagens utgave av Finansavisen!